Vogels op drijfhout

20,15

Producent Budi Art Craft

Het bedrijfje “Budi Fair Craft “ van producent Budi Hartono bevindt zich vlakbij de plaats Tampaksiring op het Indonesische eiland Bali.
Budi werkte al jaren als werknemer in de “handicraft “ sector en is in 2010 samen met zijn vrouw Sonya Karmila het bedrijf Budi Fair Craft begonnen.
Met ondersteuning van de toenmalige importeur Wisnu is bij aanvang een kleine werkplaats gehuurd waar inmiddels 5 mensen werken.
Men is gespecialiseerd in het maken van kleine houten beelden en bamboe windgongen. De beelden worden gemaakt van “kayu belalu “ een snelgroeiende
houtsoort die b.v. door boeren wordt gebruikt als afscheiding van het land. Het hout wordt bewerkt als het nog vochtig is, daardoor is het makkelijker te snijden.
Vervolgens de producten in een oven droog gestookt waardoor het hout later niet kan splijten. Daarna worden de beelden geverfd en soms voorzien van stukjes
batikstof. Samen met Madat worden regelmatig nieuwe ideeën uitgewerkt. De doelstelling van Budi is, om door middel van de fair trade handel verder te kunnen
doorgroeien. Budi Fair Craft maakt deel uit van het Proyek Usaha Kriya Bali waarbij nog 4 andere fair trade leveranciers zijn aangesloten.

Let op: Product kan afwijken van de afbeelding.

Categorie: