Beeld Flamenco

330,00

In 2009 kregen Roberto en Etta het idee om mooie expressieve beelden te maken. Etta, een buitenlandse ontwerpster en Roberto, die zijn leven lang al met klei aan het werk is.  De samenwerking is een groot succes en inmiddels werken er 16 medewerkers onder goede omstandigheden aan de beelden. De werkplaats is gevestigd op het platteland van Mexico.

De grondstof van de producten is klei. Deze wordt speciaal van een berg gehaald zo’n 50 km van de werkplaats. Aan de klei worden mineralen toegevoegd zodat de oventemperatuur verhoogd kan worden van 500 naar 800 graden Celsius. De beelden worden hierdoor harder en minder breekbaar.

Roberto en Etta creëren samen de producten. Etta ontwerpt en samen voeren ze het ontwerp uit. Er worden mallen gemaakt. In deze mallen wordt de klei gekneed en moeten deze minimaal een halve dag drogen. Na het drogen worden de details handmatig aangebracht. De beelden worden in de oven gebakken. Na het bakken worden de kleine scheurtjes dichtgesmeerd met een pasta en gladgeschuurd zodat de oppervlakte egaal wordt.

Een basis laag wordt aangebracht om alle poriën in de klei te sluiten. Over deze basis komt een grondlaag van olieverf. Deze laag moet 3 dagen drogen voordat men verder kan.

De kleur wordt in minimaal 3 lagen aangebracht en geeft de dynamiek aan het beeld. Als afwerking wordt het beeld tweemaal afgelakt met een vernis.

Afmeting: 68CM

  • let op: dit beeld kan alleen worden afgehaald!

Deze unieke beelden worden bij voorkeur niet buiten geplaatst en zijn niet vochtbestendig.

Op voorraad

Categorie: