Capiz vogel

6,50

SAFFY is onderdeel van de hulporganisatie SAFRUDI (Social Action Foundation for Rural and Urban Development). Naast de dorpsontwikkelingsprogramma’s van de organisatie, voert SAFFY programma’s uit om vakmanschap te promoten.

Toen SAFRUDI in 1966 werd opgericht door een Belgische non, was het motto “Bestrijd honger door werk”. De hoge werkloosheid en het lot van de vele kinderen die niet naar school gingen, waren voor Juliaan Mullie de aanleiding om de stichting op te richten. Tegenwoordig ligt een focus van SAFFY’s werk in de sloppenwijken van Manilla. Daar zijn kleine werkplaatsen voor capiz, textiel en leer ingericht. Het zijn trainingsworkshops waarin training wordt gecombineerd met productie voor de markt.

Bijzondere aandacht wordt besteed aan de kwaliteit van de producten, die hun verhandelbaarheid verbeteren en zo de producenten helpen een zelfstandig gegenereerd inkomen te genereren. Naast marketing houdt SAFFY zich vooral bezig met het bevorderen van de zelfhulpvaardigheden van producenten. Regelmatige werktijden en goede omstandigheden, maandelijkse rijstprijzen, prijstoeslagen en kortlopende leningen zijn slechts een deel van wat de organisatie haar ambachtslieden garandeert.

Materiaal: Capiz

Afmetingen: 8×6 CM

Op voorraad

Categorie: