Klankschaal Ø 15,5

144,95

Sana Hastakala is een fairtrade organisatie die vakmensen in Nepal ondersteunt. De organisatie brengt een grote diversiteit aan producten op de markt: van klankschalen tot handgeschept papier tot textielproducten. Het is belangrijk dat de producten ook thuis vervaardigd kunnen worden. Op deze manier kunnen de vrouwen voor de kinderen zorgen en een eigen inkomen genereren.

De Nepalese fairtrade organisatie Sana Hastakala werd in 1989 opgericht met steun van UNICEF. Tegenwoordig heeft de organisatie ongeveer 60 producentengroepen. De meeste van de meer dan 1.200 ambachtslieden zijn vrouwen.
Door haar werk wil de organisatie traditioneel Nepalees handwerk behouden en een inkomenskans creëren voor sociaal achtergestelde groepen. De ambachtslieden profiteren van een hoger inkomen en van bijscholing en sociale diensten die Sana Hastakala hen mogelijk maakt.

De productie van de verschillende producten van Sana Hastakala vindt zowel in centrale werkplaatsen als bij thuiswerk plaats. Aangezien het voornamelijk vrouwen zijn die dit vak beoefenen, is de mogelijkheid om thuis te werken een belangrijke factor om tegelijkertijd voor de kinderen te kunnen zorgen. De ambachtslieden die deze producten maken, ontvangen doorgaans voorfinanciering voor de bestellingen. Op deze manier kunnen ze ook grotere bestellingen verwerken zonder dure leningen af ​​te sluiten om de grondstoffen in te kopen.

Materiaal: Messing