Kokosnoot groen

12,60

Prachtige decoratieve schaaltje gemaakt van kokosnoot.

Materiaal: Kokosnoot

Afmetingen: 15CM +/-

Al gedurende 200 jaar staat het Thaise dorp Duyen in het noorden van Vietnam bekend om z’n lakwerk. Oorspronkelijk werd het lakwerk gebruikt o.a. kandelaren en vazen in tempels mee te versieren. Ongeveer 50 jaar geleden begonnen ze ook schilderijen te maken en vazen te beschilderen om hun eigen huizen mee te decoreren. Nu is er een breed scala aan elegante en kleurrijke producten gemaakt waaronder kommen in verschillende maten.

Het ambachtelijke lakwerk zit al 5 generaties in de familie van Mr. Khoai. Hij is de manager van de productie lijn in Duyen. Het lakwerk is mr. Khoai met de paplepel ingegoten. Hij was het vijfde kind uit een gezin van acht en zeer ambitieus. Hij studeerde economie in Hanoi om zijn vaardigheden bedrijfskunde te verbeteren.
Mr. Khoai is getrouwd en heeft 3 kinderen. Hij is nog steeds bezig met het uitbreiden van zijn bedrijf in de hoop dat een van zijn kinderen het later zal overnemen.

Op dit moment zijn er ongeveer vijfhonderd mensen betrokken bij het proces van het lakwerk in het dorp. De meeste van hen werken in hun eigen huis aan bepaalde producten of stappen in het proces, bijvoorbeeld aan de basis van de kokosnootschaal, polijsten etc. In de toekomst hoopt mr. Khoai een professionele werkplaats te hebben waar alle medewerkers aan de slag kunnen.

Uitverkocht

Categorie: