Roodborstje Vilt

6,99

Roodborstje van vilt, handgemaakt in Nepal. Er zit een touwtje aan, zodat je hem kunt ophangen

Sjaal met Verhaal

Het Verhaal

In 2013 ben ik voor het eerst naar Nepal geweest. Ik werd geraakt door de prachtige bevolking en de schoonheid van de natuur. Een bezoek aan een kinderhuis in Pokhara liet mij inzien dat je zelf geen kinderen hoeft te hebben om toch iets voor een kind te kunnen betekenen. Ook werd ik geraakt door de kracht van de Nepalese vrouwen. Het hebben van werk vergroot de zelfstandigheid en verbetert de kwaliteit van leven. Ik voelde de behoefte om een langere tijd vrij te nemen en heb bij mijn werkgever een verzoek voor een sabbatical ingediend. Sjaals en onderzetters van viltballetjes die ik inkocht voor familie en vrienden waren dusdanig populair dat ik verzoeken kreeg om tijdens mijn sabbatical extra producten in te kopen en uit te kijken naar nieuwe producten…. En zo is in het kort Sjaal met Verhaal ontstaan!

De maanden erna waren verliepen als een rollercoaster. Diverse reizen naar Nepal & Thailand volgden. Ik ontmoette de juiste mensen en deze mensen hielpen mij weer een stukje verder. De spullen waren populair op (kerst)markten en vonden gretig aftrek op “thuisparty’s”. Dit alles maakte dat ik na mijn sabbatical heb besloten om mijn ontslag in te dienen. Ik heb mijn carrière gedag gezegd en ben in het diepe gesprongen. De voorraad van spullen groeide en de combinatie met freelance-werkzaamheden werd na een jaar onmogelijk. De keuze om ook die laatste strohalm los te laten was de allergrootste stap. Helaas vond twee dagen later in Nepal de eerste grote aardbeving plaats en volgde twee weken later de tweede aardbeving. Hierdoor heeft het tweede jaar van Sjaal met Verhaal met name in het teken gestaan van extra inzet voor diverse stichtingen en particuliere hulp ten behoeve van aardbevingshulp.

En nu…nu is het tijd voor een volgende stap! De voorraad vanuit huis is verplaatst naar een pand met een opslagruimte en een “showroom” voor de tussenhandel. Er zijn mensen in dienst gekomen en Sjaal met Verhaal groeit snel. Soms té snel en daarom is het ook belangrijk om af en toe een stapje terug te doen.

Sjaal met Verhaal staat voor het creëren van werk voor vrouwen in Nepal en Thailand. De nadruk ligt op Nepal. Er wordt samengewerkt met een 35-tal ondernemers en projecten die allemaal één tot twee keer per jaar bezocht worden. Daar waar in het begin de nadruk op inkoop lag, wordt nu de vertaalslag gemaakt naar eigen productontwikkeling. Eerste contacten in Nepal en Thailand zijn uitgegroeid tot vriendschappen en maken dat Nepal een 2e thuis is geworden. Vanuit de omzet ondersteunt Sjaal met Verhaal in Nepal diverse projecten. Meer informatie hierover vind je terug op de pagina Projecten. De overige omzet wordt geïnvesteerd in nieuwe voorraad.

Gelukkig word ik bij dit alles geholpen door een team van fantastische mensen. Zonder deze mensen zou Sjaal met Verhaal niet bestaan. Er wordt gewerkt met een team in Nepal en een team in Nederland. Elk teamlid van Sjaal met Verhaal heeft zijn eigen verhaal en dat maakt dat ik super trots ben! De support van en door mijn familie, vrienden, vrijwilligers, de vaste teamleden en een aantal professionele adviseurs maken dat Sjaal met Verhaal zich blijft ontwikkelen. En daarom spreek ik liever niet meer in de ik-vorm, maar……… Over Ons!

Uitverkocht

Categorie: