Tractor hout

7,99

Gospel House

De marketing- en exportorganisatie Gospel House Handicrafts verkoopt houten speelgoed uit Sri Lanka. De organisatie is opgericht in 1976 met als doel kansarme jongeren toekomstperspectieven te bieden.

Gospel House Handicrafts werkt met meer dan 30 opgeleide ambachtslieden vanaf 17 jaar. Deze zijn georganiseerd in een tiental producentengroepen. U heeft een personeelscomité gevormd dat tussen de vakmensen en de directie bemiddelt bij belangrijke zaken of mogelijke problemen. De producenten ontvangen winsten die worden gegenereerd als bonusbetalingen. Gospel House Handicrafts investeert ook in de ontwikkeling van de organisatie van de producten. Door hun producten in eerlijke handel te verkopen, ontvangen werknemers een leefbaar en langdurig inkomen waarmee ze hun gezin kunnen onderhouden.

Halverwege de jaren zeventig verlieten veel mannen en vrouwen het land om in het Midden-Oosten te gaan werken. Veel kinderen en jongeren groeiden onbezorgd op, daarom stopten ze vaak met school of hun opleiding.

Gospel House Handicrafts reageerde op dit sociale probleem en creëerde kansen voor jongeren om training te krijgen in het vak en een baan te vinden. De producenten waren gespecialiseerd in de productie van kleurrijk houten speelgoed, puzzels en meubels voor kinderen volgens EU-normen

 

Uitverkocht

Categorie: