Vogel papier

12,90

Mei Vietnamees handwerk

“Mei” betekent “kans” of “morgen”. Mai Vietnamese Handicrafts bood wezen oorspronkelijk een carrièreperspectief. Ondertussen wil de Vietnamese organisatie kinderen en ouders een algemeen betere toekomst geven.

De May Vietnamese Handicrafts (MVH) -organisatie uit Ho Chi Minh-stad werd opgericht in 1991. MVH heeft zich ten doel gesteld het inkomen van kansarme gezinnen veilig te stellen. De organisatie werkt voornamelijk met vrouwengroepen, etnische minderheden, familiebedrijven en producenten uit landelijke gebieden.

MVH ondersteunt het behoud van traditioneel handwerk en de ontwikkeling van nieuwe producten. Daarom brengt de organisatie ongebruikelijke gerecyclede producten op de markt, evenals rieten en keramische goederen. De keramische producten van MVH worden gemaakt in Bat Trang Village. Meer dan 40 producenten produceren de goederen, waarvan ongeveer 70% vrouwen. De ambachtslieden werken samen in een werkplaats in het dorp. Een groep producenten in de provincie Tuy Hoa maakt met de hand originele, kleurrijke kommen en blikken van krantenpapier.

Materiaal: van kunstvol gerold papier

Afmetingen: 6,5 x 4 x 5 cm

 

Op voorraad

Categorie: