Vijzel Accaciahout

28,95

De Indiase fairtradeorganisatie Fair Gift ondersteunt zo’n vijftien producentengroeperingen in Zuid-India bij het vermarkten en verkopen van hun ambachtelijke producten.

Eerlijke geschenken: van handwerk tot palmsuiker

De naam Fair Gift betekent “eerlijk cadeau” en het zegt het al. De organisatie is opgericht in 2013 en heeft zich ten doel gesteld om het bewustzijn van eerlijke handel te vergroten en de markt voor Indiase ambachten uit te breiden. Fair Gift werkt samen met verschillende producentengroepen die onder meer wierookstokjes, speelgoed, keramiek, textiel en palmsnoepjes maken. Daarnaast helpt Fair Gift hen bij het verpakken en exporteren van de goederen en informeert het hen in reguliere workshops over fairtrade onderwerpen.

Ontwerpontwikkeling en training

Fair Gift biedt ondersteuning bij ontwerpvraagstukken en bij productontwikkeling. Een van de ambachtslieden is mevrouw Sudha. Ze is 35 jaar oud en maakt papieren lampenkappen. Uw inkomen is het belangrijkste gezinsinkomen. Tegenwoordig traint ze ook andere ambachtslieden in de techniek van het maken van lampenkappen.

Materiaal: Acciahout

Afmetingen:  +/-7CM H

Uitverkocht

Categorie: